Hvad Er Skoleskak?

Pexels

Mange skolebørn har på et eller andet tidspunkt beskæftiget sig i med Skoleskak. De kommer ud til rigtig mange klasser og skoler, og gør en fantastisk indsats i en god sags tjeneste, nemlig uddannelse af vores unge mennesker.

Hvad er Skoleskak? Dansk Skoleskak er en non-profit organisation, der aktivt arbejder med at få børn og unge til at få flere succeser rent faligt, socialt og mentalt, hvilket i sidste ende skal give et sjovere liv med bedre læring og mere uddannelse. Skoleskak er et nationalt foretagende, der bruger skoleskak til at skabe bedre sammenhæng på tværs af både køn, kultur og klassetrin.

Det var den korte forklaring på, hvad Skoleskak er som organisation. Men hvad så med skoleskak som redskab? Som redskab bliver skoleskak brugt til at træne børn og unges tålmodighed, koncentrationsevne og kritisk tænkning.

Disse evner giver børn bedre forudsætninger for at holde fokus i længere tid og tænke fremad, hvilket eksempelvis giver bedre betingelser for at lære matematik. Udover selve aktiviteten på brættet, så er det også nogle dannende øvelser før og efter spillet, der giver gode sociale vaner og normer.

Skoleskak har vist sig at være en utrolig gavnlig måde at udvikle børns evner på, der giver dem bedre mulighed for uddannelse og læring resten af livet.

Læs: Moodings- har ydet økonomisk støtte til dette du lige læste. Så kig eventuelt på lamper hos Moodings.


Hvordan skal brikkerne stå i skak??

d. 16. November 2021 • Skak

Hvordan skal brikkerne stå i skak??

Hvem opfandt skak?

d. 05. August 2021 • Skak

Hvem opfandt skak?

Kan man have 2 dronninger i skak? Få svaret her

d. 30. June 2021 • Skak

Kan man have 2 dronninger i skak? Få svaret her

Hvad betyder skakmat

d. 02. June 2021 • Skak

Hvad betyder skakmat

Hvad er en stormester i skak?

d. 11. March 2021 • Skak

Hvad er en stormester i skak?

Hvordan bliver man god til skak?

d. 03. March 2021 • Skak

Hvordan bliver man god til skak?

Hvad er skak?

d. 19. February 2021 • Skak

Hvad er skak?