Hvad Er Skak?

Pixabay, stevepb

Skak er et brætspil for to spillere. Et skakbræt er ternet og delt op i to farver, ofte sort og hvid (eller en lysere farve end den sorte). Spillepladen er kvadratisk og delt op i 64 felter. Et almindelig spil varer gerne fra 10-60 minutter.

Hver spiller har 16 brikker, hvor 8 er en såkaldt bonde, 2 er tårne, 2 heste/springere, 2 løbere, 1 dronning og 1 konge. Hver brik har bestemte måder, de kan bevæge sig rundt på pladen. Under spillet skifter turen hele tiden fra den ene til den anden. Man kan ikke springe sin tur over, hvilket er en del af regelsættet i spillet.

Målet for spillet er, at man skal have sin modspiller 'mat', hvilket vil sige, at man angriber modspillerens konge og det angreb, der bliver sat ind, ikke kan afværges. Det kan dog også ske, at hverken den ene eller den anden spiller kan vinde, opnår man 'remis', hvilket er et andet ord for uafgjort.

Det er et spil, der bliver betegnet som en mental sport og der er meget taktik og strategi indblandet i hele spillets gang.

Skak er enormt populært over hele verden og er faktisk en sportsgren, som man kan gå til ligesom fodbold, håndbold, gymnastik osv. Fordi skak er så populært, er der også med tiden blevet lavet officielle regler for spillet. Reglerne er lavet af Det Internationale Skakforbund, FIDE og er med til, at man kan finde løsninger af alle tænklige situationer, der kan opstå i et spil. 

Skal du spille professionel skak, skal du være opmærksom på, at der er tid på (det er igen en regel fra FIDE). Spiller du derhjemme, kan man være mere afslappet og tænke mere over dit næste træk.

Dette indlæg er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du shoppe blandt et stort og flot udvalg af marguerit øreringe. Derfor er dette indlæg markeret.


Hvad er en skatmat?

d. 19. May 2023 • Skak

Hvad er en skatmat?

Hvordan skal brikkerne stå i skak??

d. 16. November 2021 • Skak

Hvordan skal brikkerne stå i skak??

Hvem opfandt skak?

d. 05. August 2021 • Skak

Hvem opfandt skak?

Kan man have 2 dronninger i skak? Få svaret her

d. 30. June 2021 • Skak

Kan man have 2 dronninger i skak? Få svaret her

Hvad betyder skakmat?

d. 02. June 2021 • Skak

Hvad betyder skakmat?

Hvad er en stormester i skak?

d. 11. March 2021 • Skak

Hvad er en stormester i skak?

Hvordan bliver man god til skak?

d. 03. March 2021 • Skak

Hvordan bliver man god til skak?