Er Skak Et Spil?

Pixabay

Ja, skak er et spil. Skak er et spil med to spillere, der spiller mod hinanden. Hver spiller har 16 brikker, så der er 32 brikker i alt i skak. Brikkerne er opdelt i hvide og sorte. 

Formålet med spillet skak er, at man skal stille modstanderens konge således, at den ikke kan flyttes uden at være skak. Når kongen ikke kan bevæge sig, uden at den er skak, så er den skakmat og spillet er slut. 

Derfor er skak et spil

Selvom skak er optaget under den internationale olympiske komite og overvejes at sættes på OL-programmet i 2024, så er det dog stadig et spil og ikke en sport.

Skak er dog et af de mest prestigefyldte spil, der findes. Skak var igennem årtier spillet, som stormagternes klogeste hoveder dystede i, når Den Kolde Krig skulle udkæmpes, når nu den ikke kunne blive udkæmpet på en regulær slagmark mellem USA og Sovjet.

Så tidligt som i 1769 blev der forsøgt at lave en skakmaskine, der kunne spille spillet, da Wolfgang von Kempelen byggede skaktyrken. Det var dog et svindelnummer, ligesom Charles Hoopers ajeeb-maskine i 1868 også var det.

Det var dog ikke et svindelnummer, da danske Bent Larsen som den første stormester i 1988 tabte et parti skak til en computer. Her vandt Deep Thought over den danske stormester.

Der var endnu mere fokus på computeren i 1997, da Deep Blue besejrede selveste Garri Kasparov. Det var en nyhed, der trak overskrifter verden over, da den russiske verdensmester blev besejret af computeren.


Hvad er en skatmat?

d. 19. May 2023 • Skak

Hvad er en skatmat?

Hvordan skal brikkerne stå i skak??

d. 16. November 2021 • Skak

Hvordan skal brikkerne stå i skak??

Hvem opfandt skak?

d. 05. August 2021 • Skak

Hvem opfandt skak?

Kan man have 2 dronninger i skak? Få svaret her

d. 30. June 2021 • Skak

Kan man have 2 dronninger i skak? Få svaret her

Hvad betyder skakmat?

d. 02. June 2021 • Skak

Hvad betyder skakmat?

Hvad er en stormester i skak?

d. 11. March 2021 • Skak

Hvad er en stormester i skak?

Hvordan bliver man god til skak?

d. 03. March 2021 • Skak

Hvordan bliver man god til skak?